GARAJ

Lekkere recepten!

Specials.

Garaj's kip-paprikasch

Ingrediënten:

- 2 kipbouillon blokjes voor 1 liter bouillon
- 800 gram kipfilet
- witte peper
- vegeta
- paprika poeder
- 2 rode paprika's
- 2 middelgrote uiten
- 3 tenen knoflook
- kookroom
- meel
- verse peterselie

Stap 1: Zet een liter kipbouillon op en laat afkoelen, hoeft niet koel.

Stap 2: Snijd de kipfilet schoon en in blokjes. Daarna goed kruiden met Vegeta en witte peper. Daarna opbakken in een pan met een goede anti-aanbaklaag in Croma. De kip hoeft niet gaar, wel mooi bruin van buiten. Daarna op een bord om af te laten koelen.

Stap 3: In de pan van de kipfiles een beetje olijfolie en roomboter. Hier de uien en paprika's in opbakken zonder bruin te worden, Iets grover snijden, niet fijn. Laten bakken totdat het zacht is en dan nog 5 minuten knoflook kleingesneden meebakken. Vervolgens het hele pannetje met een staafmixer fijnmaken tot een mooie pap.

Stap 4: Olijfolie in de pan, kipfilet erbij, nu flink wat paprikapoeder erbij en mee laten bakken, daarnaast ook een tomatenpuree potje erbij roeren en doorbakken voor 5 minuten. Nu de kipbouillon erbij schudden, daarnaast de mix van de staafmixer en verse peterselie kleingesneden. Laat dit een minimaal één uur intrekken en om de 5 minuten roeren op klein vuur.

Stap 5: Als het goed is heb je verse frieten erbij gemaakt en is deze kip-paprikasch nog te waterig. Pak een zeefje met bloem (meel) en schud en roer deze in om de kip-paprikasch te binden.

Kip boursin

Ingrediënten:

- 800 gram kipfilet
- Unox champignonsoep 1 liter
- 2 middelgrote uien
- witte peper
- vegeta
- sambal
- kookroom

Stap 1: Snijd de kipfilet schoon en in blokjes. Daarna goed kruiden met Vegeta en witte peper. Daarna opbakken in een pan met een goede anti-aanbaklaag in Croma. De kip hoeft niet gaar, wel mooi bruin van buiten. Daarna op een bord om af te laten koelen.

Stap 2: Snijd de uien klein en bak deze in een mengsel van olie en (room)boter. Deze mogen niet bruin worden, wel zacht. Voeg hier daarna de kip weer aan toe.

Stap 3: Voeg nu de champignonsoep toe en laat dit (onder af en toe roeren) op laag vuur minimaal anderhalf uur doorgaren.

Stap 4: Voeg als laatste een beetje sambal toe en kookroom. Eventueel een beetje meel om te binden.


Servische bonensoep

Ingrediënten:

- Debrecen-worst (pittige gehaktworst uit de Balkan - Hongarije)
- grote ui snipperen
- kipbouillon blokje (verkruimelen)
- prei snipperen (mogen ook 2 stukken prei, inclusief veel groen)
- 2x middel wortel
- 1 teen knoflook in plakjes
- 1 rode paprika (ontveld)
- tomatensaus (200 ml)
- 1 aardappel in kleine blokjes
- Witte bonen in tomatensaus (720 gr)
- vegeta
- paprikapoeder
- chilipoeder
- tijm
- oregano
- meel
- kookroom

Stap 1: Verhit olie in soeppan. Bak hier de gesneden groentes (ui, prei, wortel, knoflook en paprika) met vegeta in op. Dit mag niet bruin worden, dus blussen met water. 

Stap 2: Tenslotte bijvullen water en stop nu het vlees in kleine plakjes erin. Voeg nu de kruiden paprikapoeder, chilipoeder, tijm en oregano toe en verkruimel het kipbouillonblokje erin.

Stap 3: Voeg de bonen nu toe (let wel, niet kapot roeren!).

Stap 4: Voeg meel toe door een zeefje tot de vetoogjes weg zijn. Afmaken met room (10 seconden opkoken).